Zorg ervoor dat je de juiste accu voor je auto of motorfiets op tijd vervangt

2 juni 2022 door Redactie

Wanneer je een auto of motorfiets hebt is dat een ideaal vervoersmiddel, maar om veilig van A naar B te komen zul je je vervoersmiddel ook goed moeten onderhouden. Bij een elektrisch vervoersmiddel zul je tijdig je accu moeten vervangen om problemen te voorkomen. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van een accu voor je auto of motorfiets? In dit artikel vertellen we je er alles over zodat je ook op je volgende bestemming veilig aankomt.

Accu van een (motor)fiets vervangen

Misschien merk je al dat je ritjes steeds wat korter moeten duren en dat je dus niet meer lang met je accu kunt doen? Dit is dan het teken om je accu te vervangen, zodat je ook weer lange afstanden kunt fietsen. Om de juiste accu voor jouw fiets te vinden, heb je informatie over de fiets nodig, zoals het merk, het model en het jaar van de fiets. Wanneer je dan een voordelige motorfiets accu hebt gevonden, is het belangrijk om ook even te controleren of de stekker aansluiting overeenkomt. Je kunt ervoor kiezen om een accu van het merk van de fiets te kopen, maar dan ben je vaak wel duurder uit. Tegenwoordig zijn er ook genoeg alternatieve accu’s die op jouw fiets passen en dan ben je goedkoper uit, terwijl dat ze wel dezelfde capaciteit hebben.

Accu van een auto vervangen

Ook wanneer de accu van je auto vervangen moet worden, kun je natuurlijk niet zomaar elke accu hierin laten zetten. Het is hierbij belangrijk dat de accu bij de motor en het vermogen past. Het is belangrijk om het autoboek erbij te pakken en te kijken naar de vermelde ampère-uren (Ah). Naast de technische gegeven is het bij het kopen van nieuwe auto accu's ook belangrijk om te letten op de afmetingen van de accu. De nieuwe accu moet natuurlijk wel weer op de plek van de oude accu passen. Ook bij de accu van een auto kun je kiezen voor een originele accu van het merk van de auto of voor een voordeliger alternatief.

Kortom, wanneer je de accu van je motorfiets of auto gaat vervangen is het belangrijk om alert te zijn op een aantal punten, zoals het merk, model, bouwjaar en afmetingen van de accu. Daarnaast heb je nog de keuze om voor een originele accu te gaan of een goedkoper alternatief.


© 2023 - Chargepoints B.V.