In hoeverre komen de laadsystemen van bestuurbare auto's overeen met echte auto's?

21 september 2022 door Redactie

Bestuurbare auto’s bestaan al een lange tijd, maar zijn nog steeds erg populair. Dit komt ook doordat de bestuurbare auto’s steeds meer functies van echte auto’s kunnen nabootsen. Zo waren er eerst bestuurbare auto’s op batterijen, maar tegenwoordig kun je je bestuurbare auto ook gewoon opladen. Maar in hoeverre komen de laadsystemen van bestuurbare auto’s overeen met echte auto’s? En waarin lijken bestuurbare auto’s nog meer op echte auto’s? Je leest er alles over in dit artikel.

De laadsystemen van bestuurbare auto’s

De meeste bestuurbare auto’s beschikken inmiddels ook over een accu. Dit is hetzelfde principe als bij een elektrische auto. De accu laadt je op en je kunt ermee rijden. Wanneer de accu leeg is, kun je deze gemakkelijk opladen door een oplader in het stopcontact te doen en je bent weer klaar om kilometers af te leggen. Dit komt dan ook overeen met het laadsysteem van elektrische auto’s. Een bestuurbare auto van het merk traxxas beschikt over een lipo accu of een NiMH accu. Het vermogen verschilt per accu en dit heeft dan ook invloed op de snelheid die een bestuurbare auto kan maken. Ook dit komt overeen met de accu’s van echte auto’s. Er zijn verschillende accu’s van verschillende merken met ieder een ander vermogen wat invloed heeft op het vermogen van de auto.

Geluiden, rook en lucht

Naast het gebruik van de bestuurbare auto’s, zoals de laadsystemen, zijn er nog meer aspecten waarin bestuurbare auto’s steeds meer op echte auto’s gaan lijken. Zo zijn er inmiddels bestuurbare auto’s op de markt die ook daadwerkelijk het geluid van een echte auto kunnen nabootsen. Dit is uiteraard wel veel zachter, maar bijvoorbeeld het geluid bij het starten van de auto of bij het gasgeven komt overeen met een echte auto. Sommige bestuurbare auto’s produceren zelfs rook en lucht bij het gasgeven. Hierdoor lijken bestuurbare auto’s steeds meer op echte auto’s. Dit is dan ook één van de vele redenen waarom bestuurbare auto’s nog steeds zo ontzettend populair zijn. De technologie blijft verbeteren, waardoor je steeds meer het gevoel krijgt van een echte auto.

De materialen van bestuurbare auto’s

Bovendien zien we ook dat de materialen van bestuurbare auto’s vaak geinspireerd zijn op echte raceautos om zo op veel vlakken beter en sneller te worden. Zo kun je zelfs een bestuurbare auto van arrma kopen, waarbij er aluminium chassis platen, stalen aandrijfassen en stalen differentiëlen zijn gebruikt. Hierdoor is de bestuurbare auto erg licht en dus snel. Bovendien zijn de elektronische regelaar en motor waterdicht, waardoor het niet erg is als je auto nat wordt. Driften doordat de grond dus nat is, is geen probleem voor deze bestuurbare auto.

Kortom, in veel aspecten komen bestuurbare auto’s overeen met echte auto’s. De laadsystemen van een bestuurbare auto komt vaak overeen met die van een elektrische auto. De auto’s beschikken namelijk beide over een accu. Daarnaast kun je met een bestuurbare auto vaak het geluid van een echte auto nabootsen en zelfs rook en lucht produceren. Tot slot kunnen de materialen van bestuurbare auto’s overeenkomen met die van echte auto’s om zo snelheid te creëren.


© 2023 - Chargepoints B.V.