Hoe kies je de geschikte laadpas voor jouw elektrische auto

16 juni 2022 door Redactie

Wanneer je een elektrische auto rijdt of van plan bent er één aan te schaffen, is het belangrijk om te bedenken dat je niet meer zomaar naar een tankstation kunt rijden om benzine of diesel te tanken. Je moet je auto namelijk opladen en hiervoor heb je een laadpas nodig. Hierbij heb je de keuze uit een ruim aanbod van verschillende laadpassen, maar hoe kies je dan de juiste laadpas voor jou en hoe moet je een laadpas vergelijken? Daar vertellen we je alles over in dit artikel.

Wat is jouw rij- en oplaadgedrag?

Voordat je een laadpas kiest, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Ten eerste is het belangrijk om jezelf af te vragen waar je je auto het meeste zal opladen. Zit er bijvoorbeeld een laadstation bij jou in de buurt waar je vaak langs komt? Of zul je je auto meestal opladen bij een laadstation aan de snelweg? Wanneer je dit hebt uitgezocht, is het belangrijk om te bekijken welke laadstations dit zijn en welke laadpassen hier werken. Vervolgens is het ook belangrijk om een inschatting te maken van hoe vaak je je auto zult moeten opladen. Rijd je bijvoorbeeld korte stukjes en heb je een laadpaal thuis? Dan zul je minder gebruik maken van een laadpas dan wanneer je veel kilometers aflegt. Zo ga je met voorbedachte rade ter werk en kom je niet voor verrassingen te staan.

Een gratis laadpas of een laadpas met abonnement?

Afhankelijk van jouw rij- en oplaadgedrag is de frequentie van het opladen. Dit heeft invloed op de laadpas die het beste bij jouw past. Wanneer je meer dan 11 keer per maand je auto moet opladen bij een laadstation waar je een laadpas nodig hebt, is het voordelig om een abonnement af te sluiten. Je kunt namelijk kiezen voor een laadpas in de vorm van een abonnement of een gratis laadpas. Een gratis laadpas klinkt voordeliger, maar de prijzen voor het opladen van je auto zijn dan hoger. Hierdoor is het in sommige gevallen voordeliger om voor een laadpas met abonnement te kiezen.

Kortom, wanneer je een laadpas voor het opladen van je elektrische auto gaat uitkiezen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Let hierbij op jouw rij- en oplaadgedrag. Hoe vaak laad je je auto op en past hier beter een gratis laadpas of een laadpas met abonnement bij? Wanneer je meer dan 11 keer per maand je auto moet opladen, kun je beter kiezen voor een laadpas met abonnement.


© 2023 - Chargepoints B.V.