Een eTA aanvragen voor je roadtrip in Canada doe je zo!

4 januari 2023 door Redactie

Tegenwoordig is het maken van een roadtrip erg populair. Dit kun je doen met een elektrische auto, want in Canada zijn er ook genoeg oplaadpunten. Naast dat je een elektrische auto moet huren in Canada, zijn er nog meer zaken die je moet regelen voor je roadtrip. Hierbij is een eTA aanvragen voor je reis naar Canada onmisbaar. In dit artikel vertellen we je dan ook alles over een eTA en hoe je dit gemakkelijk aanvraagt. Lees dus snel verder voor handige informatie!

Wat is een eTA?

Ten eerste is het belangrijk om helder te hebben wat een eTA nu precies is. eTA staat voor electronic Travel Authorisation en is een elektronische reismachtiging om naar Canada af te reizen. Wanneer je met het vliegtuig naar Canada reist en bent vrijgesteld van een visum, moet je een eTA aanvragen. Een eTA is niet hetzelfde als een visum. Voor een vakantie zoals een roadtrip, bezoek aan vrienden of familie of een zakelijk bezoek is een eTA voldoende. Zolang je reis niet langer duurt dan 6 maanden. Is dit wel het geval? Dan zul je een visum moeten aanvragen.

Een eTA voor Canada is verplicht

Een eTA is niet alleen voor vakanties of een zakenreis verplicht, maar ook voor een overstap. Houd hier dus rekening mee wanneer je op doorreis bent, want ook dan zul in bezit moeten zijn van een geldig eTA. Wanneer je met meerdere personen reist naar Canada, zal een ieder uit jouw reisgezelschap voorzien moeten zijn van een geldig eTA. Hierbij moeten kinderen en baby’s ook een eTA hebben. Een eTA is alleen geldig in combinatie met een paspoort. Baby’s zullen dus ook een eigen paspoort moeten hebben. Gelukkig hoeft het aanvragen van een eTA niet veel tijd in beslag te nemen en is het ook nog eens erg simpel. Wees dus op tijd en vraag een eTA aan!

Voorwaarden eTA

Om een eTA aan te kunnen vragen, moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Wanneer je niet voldoet aan deze voorwaarden zal je eTA afgekeurd worden. De voorwaarden eTA zijn onder andere dat je in bezit moet zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort, die de gehele reis geldig is. Daarnaast reis je naar Canada voor een toeristisch, zakelijk of familie/vriendenbezoek van maximaal 6 maanden aaneengesloten. Verder is het van belang dat je nog nooit een misdrijf hebt gepleegd, geen ernstige of besmettelijke ziektes hebt, geen drugs- of alcoholverslaving hebt en dat er geen sprake is van onbehandelde psychische problematiek. Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet, kun je met een gerust hart een eTA aanvragen.

Hoe vraag je een eTA aan?

De aanvraag van een eTA is erg gemakkelijk en kan volledig online. Dit aanvraagformulier is in het Nederlands, waardoor je alles zonder moeite kunt invullen. Het formulier kun je voor meerdere reizigers invullen en zal een paar minuten in beslag nemen. Wanneer je het eTA-aanvraagformulier hebt ingevuld en de betaling van .. hebt voldaan, duurt het doorgaans 3-5 dagen dat je te horen krijgt of de aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Hier kunnen natuurlijk vertragingen bij zijn. Het maakt niet uit op welk tijdstip je de aanvraag invult, aangezien 24 uur per dag aanvragen worden behandeld. Heb je sneller je eTA nodig? Dan kun je een spoedaanvraag indienen. Je zult dan zelfs binnen 20 minuten al een akkoord of afkeuring op je aanvraag hebben. Dit kan erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld onverwachts en met spoed naar Canada moet afreizen of als je bent vergeten om een eTA aan te vragen. Na goedkeuring is je eTA 5 jaar geldig.

eTA afgekeurd, wat nu?

Wanneer je eTA wordt afgekeurd en je dus niet aan de voorwaarden voldoet, zijn er gelukkig nog wel andere opties om je reis naar Canada voor te zetten. Hierbij kun je denken aan het aanvragen van een visum of een verblijfsvergunning. Dit neemt helaas wel meer tijd in beslag en kost ook meer geld. Wanneer dit niet haalbaar voor je is, zit er helaas niets anders op dan je reisplannen aan te passen.

Kortom, wanneer je naar Canada reist is een goede voorbereiding erg belangrijk. Hierbij hoort een geldig paspoort en eTA. Daarnaast kun je je natuurlijk op nog veel meer aspecten voorbereiden door meer informatie over Canada te lezen.


© 2023 - Chargepoints B.V.